9 phút đọc

Bài tập Unit 1 Tiếng Anh 7 thí điểm

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 1 lớp 7Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 1) do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài văn mẫu tham khảo, là tài liệ
Bài tập Unit 1 Tiếng Anh 7 thí điểm

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 1 lớp 7

Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 1) do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài văn mẫu tham khảo, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học tập hơn. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm:

  • Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 1)
  • Trắc nghiệm từ vựng Unit 1 lớp 7: My hobbiesMỚI
  • Ôn tập từ vựng Tiếng Anh lớp 7 Unit 1: My hobbies MỚI

Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 1)

  • Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 1 lớp 7
  • Đáp án bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies

Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. prefer

B. better

C. teacher

D. worker

2. A. future

B. return

C. picture

D. culture

3. A. pottery

B. flower

C. silent

D. service

4. A. girl

B. expert

C. open

D. burn

5. A. worst

B. learn

C. control

D. dessert

Exercise 2: Put the verb in brackets in the correct verb form

1. I (see)______ a film this Sunday evening. (you/ go) _____ with me?

2. They (give)_____a party next week.

3. The members of the stamp collectors club (meet)______ at the library next Friday.

4. (you/ be)________ free next Sunday.

5. We (live)______ near Nams house, but we (not see)_______him very often.

6. Dont worry. I (go)______fishing with you next Saturday morning.

Exercise 3: Choose the correct answer

1. I love my sisters paintings because she is very ________ in using colours.

A. careless

B. care

C. creative

D. imagine

2. You can share your stamps _____ other collectors ______ a stamp club.

A. with - at

B. to - at

C. with - in

D. to - in

3. Nowadays people _______ hours sitting in front of computers.

A. take

B. last

C. set

D. spend

4. My family enjoys _____ because we can sell vegetables and flowers _____money.

A. garden - to

B. gardening - for

C. gardening - with

D. garden - of

5. My sisters hobby is sewing, and she can get the sewing patterns from the ______ magazines.

A. fashion

B. cooking

C. sports

D. science

6. My sister is very keen on swimming, and she goes swimming three _______a week.

A. time

B. a time

C. times

D. timings

7. Collecting cars is a(n) ________ hobby. It costs a lot of money.

A. interesting

B. cheap

C. expensive

D. unusual

8. More people are ________ birds today than ever before.

A. seeing

B. looking

C. hearing

D. watching

9. Do you enjoy ________ board games?

A. play

B. to play

C. playing

D. played

10. Be careful not to drop it; its very ________.

A. unique

B. fragile

C. difficult

D. unusual

Exercise 4: Choose the word which best fits each gap

Many people (1) _______ crafting with paper. The materials are readily available and dont cost much; and no super special talents is needed. Anyone (2) _______ be a paper crafter.

There are many different paper craft techniques. Origami is one of ancient techniques developed in Japan where squares of paper are (3) _______ and formed into various objects such as flowers, animals, and boxes. Card (4) _______ is also a favourite paper craft technique. Birthday cards are the most popular greeting cards, followed by Christmas cards. Receiving a (5) _______ card is a special gift, because of the time and effort someone spent making it. It lets the recipient know just how much you care (8) _______ them.

1. A. enjoy

B. decide

C. want

D. learn

2. A. must

B. should

C. can

D. will

3. A. wrapped

B. folded

C. torn

D. taken

4. A. making

B. doing

C. changing

D. receiving

5. A. handmake

B. handmaking

C. handmade

D. making hand

6. A. in

B. on

C. over

D. about

Exercise 5: Write sentences, using the cues given

1. your children/ go/ camp/every summer holiday?

________________________________

2. I/ think/ photography/ can/ expensive hobby

________________________________

3. my cousin/ give/ me/ book/ gift/ next birthday

________________________________

4. he/ find/ mountain climbing/ dangerous/ so/ he/ not take/ it

________________________________

5. I/ hope/ the future/ he/ teach/ me/ how/ do/ eggshell carving

________________________________

Exercise 6: There is one mistake in each sentence. Underline and correct the mistake

1. I enjoy to ride my bike to school.

_____________________

2. We usually go in a small lake out of the city at weekends.

_____________________

3. Do you still play football next year?

_____________________

4. We like doing fishing because it is relaxing.

_____________________

5. Do you think bird-watching interesting?

_____________________

Exercise 7: Read the text and choose the correct answer

If you enjoy cycling for pleasure, doing it in London can be a shock. There are not enough lanes especially for bikes, and making your way through the traffic can be very risky. But if you have great passion, cycling in London can be exciting, and it is an inexpensive way of keeping fit if you live there. Some cyclists dont mind spending a lot of money on expensive bikes. However, if you just want a basic bike that is only for occasional use, there are many cheap choices. Several markets have cheap bikes on sale which may not be impressive to look at but should be satisfactory. You should buy a cycling helmet if you want to cycle in London. Wearing a cycling helmet is not compulsory in Britain, but it is a good idea to wear one for protection.

1. What is the main idea of the passage?

A. Cycling helmets

B. Cheap bicycles

C. Bicycle markets

D. Cycling in London

2. According to the passage, cycling in London is

A.easy

B. difficult

C. tiring

D. boring

3.The word it in line 3 refers to_____________.

A. cycling

B. passion

C. excitement

D. doing exercise

4.The difficulty of cycling in London is described in lines

A. 2

B. 5

C. 5-6

D. 8-9

5. According to the passage, all the followings are true EXCEPT that __________

A. It is compulsory to wear a helmet when cycling in Britain.

B. Some bikes in London are cheap.

C. There are not many lanes especially for bikes.

D. Some cyclists dont want to buy expensive bikes.

Exercise 8: Read the text below and choose the best answer for each question after the text.

Many people like to keep pets. Dogs and cats are very popular pets. Some people, however, keep birds or goldfish. They need less space and are easier to look after.

If you want to have a pet, you can buy one from a pet shop but you must be careful not to buy a sick animal. It Is best if you know something about the pet you want. This helps you choose a healthy pet. However, if you do not have much money and know very little about animals, you can visit the Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA).

The first society for the Prevention of Cruelty to Animals was founded in England in 1821. It was set up to make sure that all animals are treated with kindness. The RSPCA in Hong Kong carries out this aim. The RSPCA officers collect animals which have no homes and are left in the street. They look after them until they are healthy again. People visiting the RSPCA may choose their pets from these animals and you can be sure that you will get a healthy pet. If later your pet becomes ill, you can take it to the doctors at the RSPCA for treatment.

When you have a pet, it is very important that you look after it properly. You must remember to feed it at suitable times. You should also give it a clean and comfortable place to rest. Your pet will be happy and healthy if you love it and care for it properly.

1. According to the passage, what kind of pet needs more space?

A. A dog

B. A bird

C. A goldfish

D. A mouse

2. What can help you choose a healthy pet?

A. Being careful with your money

B. Learning about a pet you want

C. Having a lot of money

D. Visiting many pet shops

3. The first society for the Prevention of Cruelty to Animals was founded .

A. in 1924

B. more than 1000 years ago

C. in England

D. in 1842

4. What does the RSPCA do with sick and homeless animals?

A. Leave them in the streets

B. Make them healthy again

C. Give them to people who cure sick pets

D. Sell them to pet shops

5. You can always be sure that every pet from the RSPCA .

A. will never get sick

B. is collected from a dustbin

C. is strong and healthy

D. always needs too much care

Exercise 9: Choose the correct answer A, B, C or D to fill each blank in the following passage.

My favourite hobby is coin (1) __________. It is also one of the oldest (2)__________of the world and is also called 'hobby of the Kings', as in the old times, it was only done by kings and elite class of the society. It started for me some years back when my father used to come back (3)__________his foreign tours and give me coins of (4) __________ countries. I started collecting them in my money box and after that I always used to wait for my new coins as much I used to wait for my father. Since then, it has become my favourite hobby. This hobby has given me information about different countries of the world. I feel extreme pleasure in (5)__________my collection to (6) __________. It has also taught me this lesson that A LIFE (7)__________ A HOBBY IS JUST (8)__________ FOOD WITHOUT SALT.

1. A. collecting

B. collection

C. collected

D. collectors

2. A. hobby

B. hobbies

C. game

D. games

3. A. after

B. in

C. from

D. of

4. A. other

B. different

C. unlike

D. diverse

5. A. showing

B. show

C. shown

D. to show

6. A. other

B. another

C. others

D. person

7. A. with

B. about

C. without

D. of

8. A. as

B. like

C. if

likes

-The end-

Đáp án bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A

2. B

3. D

4. C

5. C

Exercise 2: Put the verb in brackets in the correct verb form

1. will see - Will you go

2. will give

3. will meet

4. Will you be

5. live - dont see

6. will go

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. C

3. D

4. B

5. A

6. C

7. C

8. D

9. C

10. B

Exercise 4: Choose the word which best fits each gap

1. A

2. C

3. B

4. A

5. C

6. D

Exercise 5: Write sentences, using the cues given

1. Do your children go camping every summer holiday?

2. I think photography can be an expensive hobby.

3. My cousin will give me a book as a gift on my next birthday.

4. He finds mountain climbing dangerous so he doesnt take it up.

5. I hope that in the future he will teach me how to do eggshell carving

Exercise 6: There is one mistake in each sentence. Underline and correct the mistake

1. to ride  riding

2. in to

3. Do  Will

4. doing  going

5. think  find

Exercise 7: Read the text and choose the correct answer

1. D

2. B

3. A

4. A

5. A

Exercise 8: Read the text below and choose the best answer for each question after the text.1. A2. B3. C4. B5. C

Exercise 9: Choose the correct answer A, B, C or D to fill each blank in the following passage.

1. collecting

2. hobbies

3. from

4. different

5. showing

6. others

7. without

8. like

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 1). Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 7 Unit 1 My Hobbies, Ngữ pháp - Bài tập tiếng Anh lớp 7 Unit 1, Viết lại câu Tiếng Anh lớp 7.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu học tập THCS miễn phí trên Facebook: Tài liệu học tập Tiếng Anh lớp 7. Mời các bạn học sinh tham gia nhóm, để có thể nhận được những tài liệu mới nhất.

Video liên quan